Je bekijkt nu Amsterdam gaat 500.000 m² aan nieuwe kantoren bouwen

Amsterdam gaat 500.000 m² aan nieuwe kantoren bouwen

Amsterdam gaat de komende vier jaar 500.000 m² aan nieuwe kantoren bouwen, 125.000 m² per jaar.

Krappe kantorenmarkt

Deze strategie moet ervoor gaan zorgen dat nieuwe en groeiende bedrijven kantoorruimte kunnen vinden in de krappe kantorenmarkt. Nu kiezen bedrijven soms niet voor Amsterdam omdat het niet lukt de juiste kantoorruimte te vinden. Ook wil het college duurzame kantoren met zo min mogelijk parkeerplaatsen en die goed bereikbaar zijn met openbaar vervoer. Nieuwe kantoren zullen niet meer worden aangesloten op het aardgasnet en hebben ook materialenpaspoort nodig.

Maatschappelijke en economische meerwaarde

Wethouder Economische Zaken en Zuidas: ‘Bedrijven zijn belangrijk voor de stad want ze zorgen voor werkgelegenheid en trekken ook andere bedrijven aan. Het gaat goed met de Amsterdamse economie en dat vraagt om veel extra kantoren de komende jaren’.

Amsterdam wil bedrijven die van grote maatschappelijke en economische meerwaarde zijn, helpen met het vinden van een passend kantoor. Dit kan bijvoorbeeld door de zogenaamde hardheidsclausule in te zetten. Hierdoor kan grond 1-op-1 worden uitgegeven voor de bouw van een kantoor voor een bepaald bedrijf. Zoals is gebeurd voor de bouw van het nieuwe kantoor van de EMA (European Medicines Agency).

Bron: PropertyNL