Je bekijkt nu Middenhuur en institutionele vastgoedbeleggers

Middenhuur en institutionele vastgoedbeleggers

Institutionele vastgoedbeleggers zijn logische partners voor gemeenten om meer middenhuur te realiseren, meent IVBN. Op haar website heeft de beleggersorganisatie een factsheet uitgebracht waarin staat wat institutionele vastgoedbeleggers te bieden hebben, compleet met een lijst van woningacquisiteurs die te benaderen zijn.

De nieuwbouwproductie van institutionele beleggers bedroeg in 2016 circa 7500 nieuwe huurwoningen en in 2017 circa 10.000 nieuwe woningen; de komende drie tot vier jaar kunnen IVBN-leden een nieuwbouw van 25.000 woningen realiseren. Institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars kunnen en willen méér investeren in (middenhuur en overige vrije sector) huurwoningen in Nederland.

IVBN-woning-beleggers beleggen de gelden met een lange termijn doelstelling en vanuit een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid, stelt de belangenorganisatie wervend. ‘Zij zorgen niet alleen voor goede woningen en een goed woonklimaat. Ze zijn tevens verantwoordelijk voor stabiele en inflatiebestendige uitkeringen voor de pensioendeelnemers en (levens-) verzekeringnemers. Ze werken immers met ‘andermans’ geld en moeten dus zorgvuldig beleggen tegen een voor woningbeleggingen acceptabel rendement en met weinig risico.’ Bijna alle woningen in bezit van institutionele beleggers worden verhuurd in hun traditionele kernsegment dat loopt tussen de 600 – 1000 euro en in de grotere steden tot 1200 euro. Slechts 6 procent van hun woningen wordt verhuurd boven de 1.200 euro.

Bron: Vastgoedmarkt.nl