Je bekijkt nu Woningprijzen eurozone fors hoger

Woningprijzen eurozone fors hoger

Woningen in de eurozone zijn in de laatste drie maanden van 2016 fors duurder geworden. De gemiddelde prijs van een koopwoning in de negentien Europese landen lag in het vierde kwartaal van 2016 4,1 procent hoger dan in de laatste drie maanden van 2015.

Dat blijkt uit op 7 april gepubliceerde data van het Europese statistiekbureau Eurostat. In de eurozone stegen de huizenprijzen tussen het derde en vierde kwartaal van 2016 met gemiddeld 0,8 procent. In de gehele Europese Unie stegen de huizenprijzen in het vierde kwartaal met 4,7 procent ten opzichte van de laatste drie maanden van 2015. Op kwartaalbasis bedroeg de prijsstijging in de EU net als in de eurozone gemiddeld 0,8 procent.

De forsere prijsgroei in de eurolanden heeft mede te maken met het geldverruimende beleid van de Europese Centrale Bank dat de (hypotheek)rentetarieven drukt. Nederlandse woningen waren in de laatste drie maanden van 2016 gemiddeld 6,4 procent duurder dan in het vierde kwartaal van 2015. Ten opzichte van het derde kwartaal van 2016 kwam de prijsstijging in Nederland in het vierde kwartaal uit op 3,2 procent.

Bron: Vastgoedmarkt.nl