Werkwijze Taxatie Netwerk

Hoe werkt Taxatie Netwerk?

Taxatie Netwerk heeft een uniek landelijk netwerk van circa 100 zelfstandige taxateurs en is zodoende het grootste netwerk van regionale taxatie specialisten. Wij regisseren en controleren grootschalige taxatie opdrachten voor vastgoed partijen vanuit 1 centrale plek. Vanuit ons netwerk hebben wij altijd een lokale taxateur in de regio, waar ook in Nederland. Opdrachtgevers van Taxatie Netwerk profiteren van lokale marktkennis en hebben toch één aanspreekpunt voor heel Nederland.

Altijd een taxateur uit de regio met lokale kennis

Meer dan 100 gekwalificeerde commercieel vastgoed taxateurs verspreid over 50 regio’s in Nederland hebben zich aangesloten bij Taxatie Netwerk. Elke taxateur heeft vanuit de opgebouwde ervaring in de regio de beschikking over (lokale, regionale en landelijke) data die gebruikt worden bij de totstandkoming van de waardering.

Voordelen werkwijze Taxatie Netwerk

 • Uniforme kwaliteit
 • Uniforme werkwijze
 • Centrale aansturing

Kennis maken?

Maak eens een afspraak met ons als:
 • U vaak gebruik maakt van taxateurs
 • U ervaart dat lokale kennis cruciaal is
 • U overal in Nederland dezelfde kwaliteit verwacht van taxateurs
 • U altijd inzicht wilt hebben in de voortgang van opdrachten
 • U liefst één contactpersoon heeft voor uw taxatie opdrachten.

uniforme kwaliteit

 • Controle van taxatierapporten door TMI
 • Uniforme rapportage, evt op maat voor opdrachtgever samengesteld (TMI)
 • Management rapportage op maat opgesteld
 • Digitale gegevens uitwisseling taxateurs

Elke taxateur heeft vanuit de opgebouwde ervaring in de regio de beschikking over (lokale, regionale en landelijke) data die gebruikt worden bij de totstandkoming van de waardering. Taxatie Netwerk draagt zorg voor plausibilisering door een tweede onafhankelijke taxateur uit het netwerk.

Uniforme werkwijze & 24/7 inzage

Alle taxateurs werken volgens dezelfde regels in hetzelfde online taxatiemanagementsysteem. Opdrachtgevers kunnen 24/7 inzage krijgen tot het systeem en de voortgang van de opdracht van A tot Z real time volgen. De rapportage wordt ingericht volgens de wensen van de opdrachtgever en voldoet aan de nationale standaard voor de digitale uitwisseling van bedrijfsmatige rapportages Standard Business Reporting (SBR Banken).

 

Centrale aansturing

Taxatie Netwerk staat garant voor een kwalitatief hoogstaande dienstverlening doordat wij de opdrachten centraal aannemen en vervolgens de regionale taxateurs aansturen, die de taxaties onder haar supervisie uitvoeren. Onze klant heeft altijd één centraal aanspreekpunt van opdracht tot oplevering van de taxaties. Opdrachtgevers van Taxatie Netwerk profiteren van lokale marktkennis en hebben toch één aanspreekpunt voor heel Nederland.

Taxatie Netwerk is “Regulated by RICS”

RICS Gereguleerde bedrijven zijn bedrijven die zich hebben aangesloten bij de RICS-gedragsregels voor bedrijven en worden gereguleerd en gecontroleerd door RICS om er voor te zorgen dat ze aan de hoogste normen voldoen. Onze taxateurs werken volgens de internationaal erkende professionele RICS-standaarden (RICS redbook), die IVS- compliant zijn. Afhankelijk van uw doelstelling kunnen onze taxaties voldoen aan European Valuation Standards (EVS) en International Financial Reporting Standards (IFRS).

Onze werkwijze is voor onze opdrachtgevers transparant en controleerbaar  Het kwaliteitsmanagementsysteem van Taxatie Netwerk voldoet aan de norm NEN-EN-ISO 9001:2015 nl

Offerte voor één of meerdere taxaties?

Wilt u een offerte aanvragen voor uw commercieel vastgoed? Vraag direct aan of neem contact met ons op: 0513 – 644 499